Teriyaki groentenoedels met sinaasappel-kipreepjes

teriyaki (2K)

  • zout of ketjap asin
  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • 400 g kipfilet
  • Conimex Teriyaki Saus
  • 1 sinaasappel
  • wokolie
  • 2 pakken (800 g) oosterse roerbakgroenten
  • 4 eetl. fijngeknipte bieslook

Breng in een ruime pan een flinke laag water (eventueel met wat zout of een scheutje ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Snijd de kipfilet in lange repen en meng ze met 3 eetlepels teriyaki saus.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil boven de kip.
Pers de sinaasappel uit en voeg 2 eetlepels sap aan de kip toe.
Goed mengen en vervolgens 5 minuten laten staan.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 3 minuten.
Wok vervolgens de groenten 5 minuten mee.
Voeg 6 eetlepels teriyaki saus toe en knijp er nog wat sinaasappelsap boven uit (ca. 2 eetlepels).
Voeg de noedels en de helft van de bieslook toe en wok nog eens 2 minuten.
Schep het gerecht op borden of in kommen en strooi de rest van de bieslook erover.

Op tafel
Zet gebakken uitjes en versgehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de kip door kalkoen of tofu en gebruik eventueel oestersaus in plaats van teriyaki saus.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Bron: Conimex

Terug