Chinese boontjes met vlees en rijst

    • voor het vlees:
  • 500 g varkensfricandeau
  • 2 uien
  • knoflook
  • 1 theel. djahé
  • azijn
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 1 bouillonblok
  • peper en zout
  • 1 kopje water
  • ¾ kopje ketjap benteng manis
    • voor de boontjes:
  • 1 ui
  • 500 g boontjes
  • 2 theel. tamarinde
  • 1 eetl. bruine suiker
  • flinke mespunt laos
  • zout
  • sambal oelek
  • 1 blok santen
  • gekookt water
  • knoflook

Bereiding van het vlees.
Het vlees in stukken snijden en bruin bakken.
Het vlees uit de pan halen en de fijngesneden ui met de knoflook fruiten.
Djahé, scheutje azijn, suiker, peper, zout, bouillonblok, water en ketjap toevoegen.
Het vlees er weer bij doen en gaar laten worden.
Warm serveren.

Bereiding van de boontjes.
De fijngesneden ui met de knoflook fruiten.
De tamarinde, laos, suiker, sambal en het zout toevoegen.
Dan de santen erbij doen, en als deze gesmolten is het gekookte water toevoegen.
De boontjes goed wassen en aan de saus toevoegen.
Samen gaarkoken en serveren.
Serveren.
Rijst koken (één kopje per persoon), en de rijst, de boontjes en het vlees warm opdienen.

Bron: Boudewijn Wayers

Terug