Thaise salade met gehakt uit de wok

thaise_salade (2K)

  • 500 gram half om half gehakt
  • 3 bosuitjes
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 1-2 eetlepels Thaise currypasta
  • 2 eetl. verse koriander, grof gehakt
  • 2 eetl. verse munt, in reepjes
  • zout
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de paprika in heel kleine blokjes.
Halveer de komkommer, schraap de zaadjes er uit en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
Maak 8 bladeren ijsbergsla los van de krop, was ze en laat ze in een vergiet uitlekken.
Verhit een wok op hoog vuur.
Bak het gehakt met de currypasta in 5-6 minuten rul en knapperig bruin.
Giet het teveel aan vet af.
Roerbak de paprika 1 minuut mee.
Haal de pan van het vuur en schep de bosui, de komkommer, de koriander en de munt erdoor.
Breng de salade op smaak met zout.
Neem 4 slakommetjes en leg in ieder kommetje 2 in elkaar gestoken blaadjes ijsbergsla.
Zet ieder slakommetje op een bord.
Schep de gehaktsalade erin.
Lekker met pandanrijst.

Tip

Vervang de bosui door 2-3 eetlepels fijngehakte bieslook.

Bron: Vlees.nl

Terug