Mie goreng

voor 2 personen

  • 175 g mie
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 100 g wortel
  • 2 tomaten
  • 100 g taugé
  • 2 eetl. olie
  • 150 g varkenspoelet
  • 150 g geschaafde witte kool
  • ketjap manis
  • 50 g garnalen

Kook de mie in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak de uien schoon, snijd de ui in snippers en de bosuitjes in ringen.
Schrap de wortel en snijd hem in reepjes.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Was de taugé en laat dit in een zeef uitlekken.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak daarin het poelet met peper en een beetje zout bruin.
Bak de ui, de bosui, de wortel en de witte kool enkele minuten mee.
Voeg de stukje tomaat toe en roerbak de groente en het vlees gaar.
Voeg de uitgelekte mie, de taugé, wat ketjap en de garnalen toe en laat het gerecht onder regelmatig omscheppen heet worden.

Menusuggestie
Lekker met atjar tjampoer.

Bron: Voedingscentrum

Terug