Nasi met sinaasappel, wortel en cashewnoten

nasi_sinaasappel, (1K)

voor 3 - 4 personen
  • 400 g witte rijst
  • 1 zakje Conimex Mix voor Nasi Goreng
  • 2 winterwortels
  • 1 sinaasappel
  • wokolie
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 2 theel. sambal badjak
  • 150 g gezouten cashewnoten

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Meng de mix met 1 dl kokend water, minstens 10 minuten laten staan.
Schil en snijd of schaaf de wortels in de lengte in lange repen of in plakjes.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de schil.
Schil de sinaasappel en verdeel het vruchtvlees in partjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de wortel ca. 4 minuten.
Voeg de gewelde mix toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de rijst, de sinaasappelrasp en de partjes sinaasappel er goed door.
Voeg de ketjap en de sambal toe.
Warm de nasi goed door.
Schep de nasi op borden en bestrooi met de cashewnoten.

Variatie
Voeg eventueel met de wortel 2 theelepels kerrie djawa toe.

Bron: Conimex

Terug