Javaanse gehaktballetjes met limoen-boontjes-rijst

javaanse_gehaktballetjes (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 600 g sperziebonen
  • wokolie
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g gehakt naar keuze
  • 1 pakje Conimex Mix Javaanse gehaktballetjes
  • 2 eetl. grofgehakte koriander

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze 8 - 10 minuten in ruim kokend water met wat zout gaar.
Afgieten.
Pel en snijd ondertussen de knoflook fijn.
Rasp de schil van de limoen en pers uit.
Meng het gehakt met de knoflook en de kruidenmix en draai hier 20 kleine balletjes van.
Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak hierin de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar.
Breng ondertussen in een pan de sausmix met 20 cl koud water aan de kook.
Laat de saus 3 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg naar smaak wat limoensap toe.
Meng in een pan de sperzieboontjes met de rijst en breng op smaak met wat limoenrasp.
Verdeel de gehaktballetjes over 4 borden en schep er wat saus over.
Schep de boontjesrijst ernaast.
Bestrooi met de koriander.

Op tafel

Geef er als smaakmaker kroepoek naturel bij.

Lekker anders kan ook

Voeg voor wat extra pit ½ - 1 eetlepel sambal naar keuze toe aan de warme limoenrijst.

Bron: Conimex

Terug