Milde sambalnoedels met gehakt en prei

sambalnoedels_gehakt (3K)

  • ketjap asin
  • 0.5 zak (125 g) woknoedels
  • 2 grote preien
  • wokolie
  • 150 g gehakt
  • sambal badjak
  • ketjap manis

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Was en snijd de prei in ringen.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak het gehakt en de preiringen ca. 3 minuten.
Schep de afgekoelde noedels, 1 - 2 theelepels sambal (hoe meer, hoe heter!) en een scheutje ketjap erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de sambalnoedels in diepe borden of kommen.

Op tafel
Zet kroepoek naturel en atjar taugé op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de preiringen door een roerbakgroentepakket en de ketjap door sojasaus.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Bron: Conimex

Terug