Chinese nasi met zwarte en rode peper

nasi_zwarte_rode_peper (20K)

  • 300 g (witte) rijst
  • 800 g nasigroentepakket met rode peper
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
  • ketjap manis
  • 300 g hamblokjes
  • (versgemalen) zwarte peper

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen.
Snijd het pepertje uit het groentepakket in ringetjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de peperringetjes en de groenten ca. 3 minuten.
Roer er vervolgens de boemboe en een flinke scheut ketjap door.
Schep de afgekoelde rijst en de hamblokjes erdoor en roerbak ca. 3 minuten.
Bestrooi de nasi royaal met (versgemalen) peper.
Schep de nasi op 4 warme borden.

Op tafel
Zet gebakken uitjes en atjar tjampoer op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de hamblokjes door uitgebakken spekblokjes of kruidige tofureepjes.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en citroensorbet mèt toe.

Bron: Conimex

Terug