Aziatische vleesreepjes lemongrass-chili met sesam-sugarsnaps en rijst

aziatische_vleesreepjes (3K)

  • 400 g basmati rijst
  • 3 rode uien
  • 4 eetl. bloem
  • 3 dl wokolie
  • 400 g vleesreepjes
  • 500 g sugarsnaps
  • 2 eetl. geroosterd sesamzaad
  • 10 eetl. Conimex woksaus lemongrass-chili
  • extra: grote plastic zak

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Pel en snijd de uien in ringen.
Doe de bloem met wat zout in een grote plastic zak.
Verhit de wokolie (houd 2 eetlepels olie apart), in een hapjespan 3 - 4 minuten op een hoog vuur.
Doe de helft van de vleesreepjes in de plastic zak, schud ze op, haal ze uit de zak schud ze even uit boven de zak en bak ze in de hete olie goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Schud de rest van de vleesreepjes op in de zak met bloem.
Bak ze in de hete olie en laat ze uitlekken.
Kook ondertussen de sugarsnaps in kokend water gaar, 4 - 5 minuten.
In de pan afgieten.
Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wokolie toe en bak hierin de uienringen en sesamzaad 3 minuten.
Voeg 3 eetlepels Conimex woksaus lemongrass-chili toe en roerbak 1 minuut mee.
Schep de uien en sesam door de sugarsnaps, op een heel laag vuur warm houden.
Maak de wok snel schoon met keukenpapier en zet hem weer op het vuur.
Doe de vleesreepjes in de pan voeg de rest van de woksaus toe en warm alles 2 min. door.
Verdeel de rijst, de sesam-sugarsnaps en de Aziatische vleesreepjes lemongrass-chili over 4 borden.

Op tafel

Atjar tjampoer smaakt heerlijk bij de Aziatische vleesreepjes lemongrass-chili.

Lekker anders kan ook

Voor een lekkere groentemix kun je de helft van de sugarsnaps door doperwtjes of tuinbonen vervangen.

Bron: Conimex

Terug