Zelfgemaakte Chinese slavinken

  • 400 g varkensgehakt
  • 1 teen knoflook uit de knijper
  • 1 eetl. Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 theel. suiker
  • 1 lente-uitje, fijngesneden
  • 4 of 8 lange repen Zeeuws spek
  • olie
  • 3 cm verse gember, in plakjes

Kneed het gehakt goed door met de knoflook, kruiden, het wit van de lente-ui en wat zout.
Goed kneden is het geheim van niet uit elkaar vallende gehaktballen, maar dat wist u.
Geen ei erdoor, dat maakt het te compact.
Vorm er slavinken van en rol ze in het spek.
Vastprikken hoeft niet, het blijft zo ook wel zitten.
Bak ze in een scheutje olie op niet te hoog vuur en draai ze af en toe, want het spek moet kleuren; daar wordt het lekkerder van.
Bak naast de slavinken de gember en bestrooi op het laatst met het groen van de lente-ui.

Bron: Onno Kleyn

Terug