Chinese groentekoekjes met ham en gewokte pindarijst

chinese_groentekoekjes (2K)

  • 1 ei
  • 75 g bloem
  • 1 zakje (8 cl) Conimex Woksaus Curry Kokos
  • 150 g fijngesneden prei
  • 150 g fijne wortelreepjes
  • 100 g taugé
  • 75 g hamblokjes
  • wokolie
  • 2 eetl. gezouten pinda's
  • 1 zakje white long grain wokrijst

Klop in een kom het ei los.
Roer er de bloem, 2 eetlepls woksaus curry kokos en 10 cl water door.
Houd ¼ prei apart.
Voeg de rest van de prei, de wortelreepjes, de taugé en de hamblokjes aan het dikke beslag toe.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje wokolie toe, schep flinke lepels van het beslag naast elkaar in de pan en bak de koekjes in 6 - 8 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Hak ondertussen de pinda's grof.
Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak 2 eetlepel prei 2 minuut.
Voeg de rijst toe en wok nog 1 min.
Voeg de pinda's en de rest van de woksaus curry kokos toe en roerbak 2 minuten.
Verdeel de pindarijst over 2 kommen of borden.
Leg de Chinese groentekoekjes erbij.

Op tafel

Geef er als smaakmaker sambal naar keuze bij voor dat beetje extra pit.

Lekker anders kan ook

Vervang de white long grain door yellow long grain wokrijst en vervang de pinda's door gemengde gezouten noten.

Bron: Conimex

Terug