Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of
ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4
minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens
het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten
uitlekken.
Meng ondertussen de groentemix (uit het pakje) met 10 cl heet
water, tenminste 10 minuten laten staan.
Pel en hak de knoflook fijn.
Snijd de tomaten in partjes.
Zet de wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de tofureepjes 3 minuten.
Wok de knoflook 1 minuut mee.
Wok vervolgens de partjes tomaat en doperwtjes (hoeven niet eerst
te worden ontdooid) 7 minuten mee.
Roer de gewelde groentemix erdoor.
Voeg de mie en kruidenmix (uit het pakje) toe en wok nog 2
minuten.
Voeg kecap naar smaak (2 - 4 eetlepels) toe.
Schep de Chinese mie op borden of in kommen.
Op tafel
Zet de rest van de seroendeng, kecap manis, sambal campoer en
acar taugé op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en
erbij te nemen.
Lekker anders kan ook
Je kunt de doperwtjes vervangen door sperziebonen.
In plaats van tofu kun je ook hamblokjes of stukjes gerookte kip
toevoegen.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes met dip en citroensorbet toe.