Chinese mie met knoflooktofu en erwtjes

chinese_mie (1K)

  • 1 pakje Conimex Mix voor Chinese mie
  • 3 tomaten
  • 2 pakjes SoFine Tofu Wokreepjes mild pikant
  • 500 g doperwtjes (diepvries)
  • 4 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 1 pak Chinese eiermie
  • ketjap manis

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Meng ondertussen de groentemix (uit het pakje) met 1 dl heet water, tenminste 10 minuten laten staan.
Pel en hak de knoflook fijn.
Snijd de tomaten in partjes.
Zet de wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de tofureepjes 3 minuten.
Wok de knoflook 1 minuut mee.
Wok vervolgens de partjes tomaat en doperwtjes (hoeven niet eerst te worden ontdooid) 7 minuten mee.
Roer de gewelde groentemix erdoor.
Voeg de mie en kruidenmix (uit het pakje) toe en wok nog 2 minuten.
Voeg ketjap naar smaak (2 - 4 eetlepels) toe.
Schep de Chinese mie op borden of in kommen.

Op tafel
Zet de rest van de seroendeng, ketjap manis, sambal tjampoer en atjar taugé op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Je kunt de doperwtjes vervangen door sperziebonen.
In plaats van tofu kun je ook hamblokjes of stukjes gerookte kip toevoegen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes met dip en citroensorbet toe.

Bron: Conimex

Terug