Tandoori van konijnenbout met gewokte groenten

tandoori_konijnenbout (2K)

  • 4 konijnenbouten
  • 800 g broccoli
  • 3 eetl. tandooripasta
  • 1 dl magere yoghurt natuur
  • 1 teentje knoflook, fijngeraspt
  • ¼ komkommer
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes koriander
  • 2 eetl. arachideolie
  • 2 eetl. sojasaus
  • peper van de molen

Meng de tandooripasta met 2 eetlepels yoghurt en strijk de konijnenbouten goed in met deze mengeling.
Laat de konijnenbouten minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
Spoel de broccoli grondig in koud water en snijd in kleine roosjes.
Rasp de komkommer en pers lichtjes uit.
Snipper de munt en koriander fijn.
Meng de rest van de yoghurt met de komkommer, de knoflook, de munt en de koriander.
Breng op smaak met peper (en een beetje zout).
Haal de overtollige marinade van de konijnenbouten en verwarm de barbecue of de grill voor.
Grill de konijnenbouten op de barbecue in ca. 15 à 20 minuten.
In een grillpan kun je ze het best voorgrillen en de garing voltooien in een voorverwarmde oven van 160° C.
Verhit de arachideolie in een pan en roerbak de broccoliroosjes in 2 à 3 minuten beetgaar, voeg er de sojasaus aan toe en kruid met peper van de molen.
Schik de bouten en de broccoli op 4 borden en serveer de yoghurtsaus erbij.

Tip

Je kunt er ook rijst bij serveren.
Sojasaus is ook in zoutarme versie verkrijgbaar.
De tandoori van konijnenbout is ook erg lekker met een frisse salade of je kunt er een mengeling van roergebakken groenten bij serveren.

Bron: Verfijn met konijn

Terug