Sambal goreng telor

sambal_gorengtelor (2K)

  • 4 à 5 hardgekookte eieren
  • ½ à ¾ dl slaolie
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ eetl. assem
  • 1/4 blokje santen
  • 2 fijngemaakte kemirienootjes
  • 2 blaadjes salam
  • 1 spriet sereh
  • 1 plakje laos
  • 2 theel. ketoembar
  • ½ eetl. sambal oelek
  • 1 theel. trassi
  • 2 theel. suiker
  • zout naar smaak

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig.
Voeg alle boemboes toe en fruit die mee.
Los de assem op in water en voeg dit toe.
Laat het blokje santen smelten.
Als dit is gesmolten, leg dan de hardgekookte eieren, al dan niet gehalveerd, in de saus.
Laat he geheel nog 2 minuten sudderen.
Let er wel op dat de eieren niet uit elkaar vallen.
Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en laos.

Bron: Jan Rijks

Terug