Rendangwoknoedels met paksoi

woknoedels3 (2K)

  • 800 g paksoi
  • 400 g (roerbak)vleesreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 1 pak (250 g) woknoedels
  • wokolie
  • sojasaus
  • gebakken uitjes

Breng in een ruime pan een flinke laag water (eventueel met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en snijd de paksoi in repen.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 3 minuten.
Wok daarna de paksoi 2 minuten mee.
Roer er de boemboe, 1.5 dl water en een scheutje sojasaus door en laat het geheel 3 minuten op hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
Schep de noedels erdoor en goed laten doorwarmen.
Schep de mie in diepe borden of kommen en bestrooi met de koriander en wat gebakken uitjes.

Op tafel
Zet sambal badjak en kroepoek Java op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de paksoi door Chinese of spitskool.
In plaats van vleesreepjes kun je tofublokjes gebruiken.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf salade met gerookte kip en kokossmoothie met mango toe.

Bron: Conimex

Terug