Sambal goreng met komkommer en zomerse nasisalade

sambal_goreng_komkommer (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 1 komkommer
  • 400 g nasigroenten
  • 75 g ontbijtspekreepjes
  • ½ pot Conimex acar campoer of Taugé
  • 150 g kerstomaatjes
  • 400 g witte rijst
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sambal Goreng
  • 6 eetl. fijngeknipte bieslook

Maak de komkommer schoon, snijd in 3 stukken, in plakjes en dan in reepjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Verhit een wok, voeg een klein scheutje wokolie toe en roerbak hierin de nasigroenten met de spekjes 5 minuten.
Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee.
Af laten koelen.
Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak hierin de komkommer 3 minuten.
Voeg de bumbu sambal goreng en 20 cl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Laat de acar campoer goed uitlekken.
Halveer de kerstomaatjes.
Meng de afgekoelde nasi met de acar campoer, kerstomaatjes en de bieslook.
Voeg eventueel wat van het zoetzure vocht van de acar campoer en naar smaak peper en zout toe.
Verdeel de komkommer sambal goreng en de nasisalade over 4 borden.

Bron: Conimex

Terug