Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of
ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten
uitlekken.
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren of
plakjes.
Was en snijd de Chinese kool in repen.
Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet
worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt en de knoflook 3
minuten.
Wok dan de paddestoelen 2 minuten mee en vervolgens de kool nog 3
minuten.
Roer de curry pasta en 20 cl water erdoor.
Schep vervolgens de uitgelekte noedels erdoor.
Wok nog 4 minuten.
Verdeel over 4 kommen of borden.
Op tafel
Zet gebakken uitjes, sambal badjak, acar taugé en hot
kroepoek op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Lekker anders kan ook
Vervang de groene curry pasta door sambal manis en de Chinese
kool door wilde spinazie.
Zet een compleet menu op
tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en rijstkokosdessert met rode
vruchten toe.