Thaise knoflook paddestoelennoedels

paddestoelennoedels (3K)

  • 200 g shiitakepaddestoelen
  • 250 g champignons
  • 800 g Chinese kool
  • 400 g gehakt
  • 1 bakje (100 g) Conimex Groene Curry pasta
  • 4 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 1 pak (250 g) woknoedels

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren of plakjes.
Was en snijd de Chinese kool in repen.
Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt en de knoflook 3 minuten.
Wok dan de paddestoelen 2 minuten mee en vervolgens de kool nog 3 minuten.
Roer de curry pasta en 2 dl water erdoor.
Schep vervolgens de uitgelekte noedels erdoor.
Wok nog 4 minuten.
Verdeel over 4 kommen of borden.

Op tafel
Zet gebakken uitjes, sambal badjak, atjar taugé en hot kroepoek op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de groene curry pasta door sambal manis en de Chinese kool door wilde spinazie.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en rijstkokosdessert met rode vruchten toe.

Bron: Conimex

Terug