Indonesische varkensfricandeau

varkensfricandeau (2K)

  • 600 g varkensfricandeau
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel (verse)
  • ½ rode peper
  • 1 stengel sereh
  • 3 eetl. olie (om te wokken)
  • 1 eetl. kerriepoeder (pittige)
  • 1 eetl. basterdsuiker (donkere)
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 dl bouillon (tuinkruiden)
  • 2 eetl. koriander (verse, fijngehakt)
  • snufje zout
  • snufje peper
  • keukenpapier
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Schil en rasp de gember.
Maak de peper schoon en hak hem fijn.
Leg een knoop in de serehstengel of snijd hem in de lengte in.
Dep het vlees droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een braadpan en braad de fricandeau rondom bruin aan.
Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout & peper.
Fruit de uien met de knoflook, de gember en de rode peper in het bakvet.
Leg het vlees terug in de pan tussen het uienmengsel.
Voeg het kerriepoeder, de suiker, de kokosmelk, de bouillon en de sereh toe en breng alles aan de kook.
Braad de fricandeau, op een laag vuur, in ± 25 minuten gaar met het deksel schuin op de pan.
Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten.
Verwijder de sereh.
Snijd het vlees in plakken en serveer de plakken in de saus.
Bestrooi het met de koriander.
Lekker met witte rijst en gekookte broccoli.

Tip

Vul een wraptortilla met een restje in blokjes gesneden fricandeau, rucola, blokjes avocado, partjes cherrytomaat en zure room.

Bron: Vlees.nl

Terug