Sambal Badjaknoedels met gehakt en prei

sambal_badjaknoedels (3K)

  • ½ zak (125 g) woknoedels
  • 2 grote preien
  • wokolie
  • 150 g gehakt
  • 2 theel. sambal badjak
  • 3 eetl. ketjap manis

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en snijd de prei in ringen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt en de preiringen ca. 3 minuten.
Schep de afgekoelde noedels, de sambal en de ketjap erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de sambalnoedels in diepe borden of kommen.

Op tafel
Zet kroepoek naturel op tafel, om erbij te nemen.

“Zoek je een zoet accent in een saus of gerecht?
Voeg een klein scheutje gembersiroop toe.”

Bron: Conimex

Terug