Oosterse varkensreepjes met ananas

varkensreepjes (1K)

  • 400 gram varkensvleesreepjes
  • 2 eetl. verse koriander
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 3 eetl. roerbakolie
  • 2-3 theel. sambal badjak
  • 400 gram Chinese roerbakgroenten
  • 20 cl kokosmelk
  • zout
Hak de koriander grof.
Laat de ananas uitlekken.
Verhit de roerbakolie in een wok en roerbak de reepjes vlees met de sambal 2-3 minuten op hoog vuur.
Schep de Chinese groenten erdoor en roerbak alles nog 3-4 minuten.
Schep de ananasstukjes en de kokosmelk door het vleesmengsel en voeg zout naar smaak toe.
Laat het gerecht nog even zachtjes pruttelen.
Strooi de koriander erover.
Lekker met pandanrijst.

Tip
U kunt de ananas of mie vervangen door kant-en-klare verse fruitsalade.

Bron: Vlees.nl

Terug