Chinese mihoen met lente-uitjes en sesam

chinese_mihoen_lente_uitjes (2K)

  • 100 g bacon
  • 200 g hamlapjes
  • 1 pakje Conimex Mix voor Mihoen Speciaal
  • wokolie
  • 1 zak (250 g) mihoen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 600 g gesneden spitskool
  • 2 eetl. geroosterd sesamzaad

Snijd de bacon in reepjes en de hamlapjes in heel kleine blokjes.
Meng de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie.
Voeg de vleesblokjes toe en marineer 5 minuten.
Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de lente-uitjes in smalle ringen.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesblokjes en de bacon 5 minuten.
Voeg de spitskool en de lente-uitjes toe en wok 5 minuten.
Schep de kruidenmix (uit het pakje), de mihoen en het sesamzaad erdoor.
Wok nog een paar minuten tot alles goed warm is geworden.
Verdeel de mihoen over 4 kommen of borden.

Op tafel
Zet ketjap manis en knapperige gebakken uitjes op tafel om zelf naar smaak toe te voegen

Lekker anders kan ook
Deze combinatie is ook heel lekker als salade.
Laat het gewokte vlees afkoelen.
Wok de spitskool 2 minuen, voeg dan de kruidenmix toe en wok nog 1 minuut.
Zet het vuur uit, meng alle ingrediënten en voeg naar smaak wat citroensap en olie toe.
Lauwwarm of koud serveren.

Bron: Conimex

Terug