Saté kambing

  • 500 g geitenvlees
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. ketoembar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. sambal oelek
  • 1 eetl. gesnipperde ui
    • saus
  • ketjap manis
  • sjalotjes
  • rode lombok rawit
  • gula Jawa
  • 2 blaadjes djeruk purut

Snijd het vlees in blokjes.
Maak van de ingrediënten een marinade en leg het vlees 1 uur hierin.
Rijg het vlees aan ongeveer 16 stokjes en in ongeveer 4 - 5 minuten bruin roosteren.
Maak de ketjapsaus door de sjalotten en de lombok rawit (pepertjes) fijn te snijden en aan te zetten in ruim olie.
Voeg de gula djawa (palmsuiker) en een kopje water toe.
Meng daarna alle ingrediënten tot een gladde saus.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite


Saté kambing - II

Saté kambing

  • 1 kg geitenvlees of geitenbout
  • 8 uien
  • 6 sjalotjes
  • 6 cm gemberwortel
  • 4 rode pepers
  • 6 teentjes knoflook
  • 8 djeruk purut
  • 8 eetl. ketjap manis
  • zout & peper

Snijd het geitenvlees in blokjes van ongeveer 1½ x 1½ cm, bewaar apart in een grote kom.
Pel en snij de uien en sjalotjes in kleine stukken.
Schil de gemberwortel en snij deze fijn.
Snij de rode pepers in stukjes, verwijder eventueel de pitjes.
Pel de knoflooktenen.
Snij de djeruk purut fijn.
Stop de gember, djeruk purut, uien, sjalotjes, knoflooktenen en rode pepers in een staafmixer / blender en pureer tot een pasta.
Voeg de ketjap toe en breng op smaak met wat zout en peper.
Voeg de marinade toe aan de kom met geitenvlees en roer goed door elkaar.
Laat minstens 1 uur staan, het liefst een nachtje.
Bak de saté gambing op de barbecue en bestrijk beide kanten lichtjes met wat ketjap, bijv. met een bakkerskwast.

Bron: Indische gerechten

Terug