Sambal Goreng boontjes

pittig groentegerecht, met kokos
  • 1/2-3/4 dl. slaolie
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode lombok
  • 500 gr. gesneden snijbonen (evt. sperzieboontjes)
  • ½ eetlepel asem
  • 100-22½ cl. water
  • 1/4 blokje santen
Boemboes
  • 2 fijngemaakte kemirienootjes
  • 2 blaadjes salam
  • 1 spriet sereh
  • 1 plakje laos
  • 2 theel. ketoembar
  • 2 theel. sambal oelek
  • 1 theel. trassi
  • 2 theel. suiker
  • zout

Snij de ui en de knoflook fijn en fruit in slaolie glazig.
Snij de lombok schuin (als bij snijbonen) en fruit samen met de boemboes.
Voeg de gewassen en gesneden snij(of sperzie)bonen erbij. Roeren.
Los asem in water op en voeg het toe, evenals het blokje santen.
Laat het goed sudderen, totdat de santen is gesmolten en de groenten gaar zijn. (ca. 15 min.)
Verwijder voor het opdienen blaadjes, sereh en laos, tenzij u natuurlijk poeders daarvoor hebt gebruikt.

Receptuur: PM3 ©

Terug