Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking.
Roer intussen in een kom de kecap, basterdsuiker, citroensap en
1 eetlepel olie tot een gladde marinade en pers de knoflook
hierboven uit.
Schep het nasivlees door de marinade en laat het vlees 15 minuten
afgedekt marineren.
Snijd de paprika in blokjes.
Giet de rijst af en laat deze tot gebruik afgedekt staan.
Laat de nasikruidenmix met groenten wellen volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin het
gemarineerde kecapvlees op middelhoog vuur in ± 5-8
minuten bruin en gaar.
Verhit intussen 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de
nasigroenten en paprikablokjes ± 3-5 minuten.
Voeg de gewelde nasikruiden aan het groentemengsel toe.
Schep de rijst door het groentemengsel en verwarm deze kort
mee.
Verdeel de nasi over vier borden en schep het kecapvlees over de
nasi.
Lekker met kroepoek en atjar.
Informatie over
nasi/bamivlees
Nasi/bamivlees wordt meestal gemaakt van iets doorregen
varkensvlees.
De blokjes vlees kunnen, mits in een niet te klein formaat
gesneden, gebruikt worden voor saté.
Het vlees kan bij aankoop al iets gekruid of gemarineerd zijn,
waardoor het zó gebruikt kan worden.
Smaakidee
Sereh
Ketjap
Knoflook
Ui
Prei
Wist u dat...
Nasi/bamivlees bijna net zo mager is als tartaar?