Nasi met zoet ketjapvlees

nasi2 (2K)

  • 300 g nasi/bamivlees
  • 300 g rijst
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • ½ eetl. citroensap
  • 3 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 nasi/bami groentepakket (à 250 gram)
  • 1 zakje kruidenmix (nasimix met groenten)
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer intussen in een kom de ketjap, basterdsuiker, citroensap en 1 eetlepel olie tot een gladde marinade en pers de knoflook hierboven uit.
Schep het nasivlees door de marinade en laat het vlees 15 minuten afgedekt marineren.
Snijd de paprika in blokjes.
Giet de rijst af en laat deze tot gebruik afgedekt staan.
Laat de nasikruidenmix met groenten wellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin het gemarineerde ketjapvlees op middelhoog vuur in ± 5-8 minuten bruin en gaar.
Verhit intussen 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de nasigroenten en paprikablokjes ± 3-5 minuten.
Voeg de gewelde nasikruiden aan het groentemengsel toe.
Schep de rijst door het groentemengsel en verwarm deze kort mee.
Verdeel de nasi over vier borden en schep het ketjapvlees over de nasi.
Lekker met kroepoek en atjar.

Informatie over nasi/bamivlees
Nasi/bamivlees wordt meestal gemaakt van iets doorregen varkensvlees.
De blokjes vlees kunnen, mits in een niet te klein formaat gesneden, gebruikt worden voor saté.
Het vlees kan bij aankoop al iets gekruid of gemarineerd zijn, waardoor het zó gebruikt kan worden.

Smaakidee
Sereh
Ketjap
Knoflook
Ui
Prei

Wist u dat...
Nasi/bamivlees bijna net zo mager is als tartaar?

Bron: Vlees.nl

Terug