Rode uien en paprika sajoer met gegrilde lamskoteletjes en notenrijst

rode_uien_paprikasajoer (2K)

  • 3 rode paprika's
  • 6 rode uien
  • 100 g gezouten gemengde noten
  • 400 g lamskoteletjes
  • 2 eetl. ketjap manis
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 400 g witte rijst

Maak de paprika's schoon en snijd in stukken.
Pel en snijd de uien in partjes.
Hak de nootjes grof.
Meng de koteletjes in een kom met 2 eetlepels ketjap manis en 2 eetlepels wokolie en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak hierin de ui en paprika ca. 3 minuten.
Voeg de boemboe sajoer boontjes en 20 cl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
Verhit ondertussen een grillpan of de grill en gril de koteletjes ca. 2 minuten aan elke kant.
Meng de rijst met de nootjes.
Verdeel de rijst en de sajoer over 4 grote borden.
Leg de gegrilde lamskoteltjes erbij.

Bron: Conimex

Terug