Nasi met kip

nasi_kip (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 500 g kipfilet in fijne reepjes gesneden
  • Verstegen Mini Kruidenmix met zout voor Wokgerechten
  • 3 eetl. arachideolie of sojaolie
  • 1 eetl. sesamolie
  • 200 g rijst, gekookt en koud gespoeld
  • 150 g prei in ringetjes gesneden
  • 100 g ultrafijne wortelschijfjes
  • 60 g erwtjes
  • 150 g fijngesneden Chinese kool
  • 100 g wittekool in julienne gesneden
  • 4 fijngesneden pijpajuintjes
  • 60 g ajuin in ringen gesneden
  • 2 eetl. oestersaus of vissaus
  • 6 eetl. sojasaus
  • zwater peper, versgemalen
  • zout

Verhit de olie in de wok en bak de kipreepjes krokant samen met de ajuin en de wittekool.
Kruid met de kruidenmix voor wokgerechten.
Voeg prei, wortel en erwtjes toe en laat even meebakken.
Doe de rijst en de sesamolie erbij en roerbak 5 minuten.
Voeg de sojasaus, de oestersaus en de Chinese kool toe.
Werk af met pijpajuin en kruid met peper en zout.

Tips
Serveer met een salade en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.

Bron: Lekker van bij ons, KIP lekker

Terug