Tjap tjoi van kip met gemarineerde ananas

tjap_tjoi2 (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 2 kipfilets in fijne reepjes gesneden
  • Verstegen Mini Kruidenmix met zout voor Wokgerechten
  • 1 rijpe ananas
  • 1 groene paprika in julienne gesneden
  • 1 rode paprika in julienne gesneden
  • 1 grote wortel in julienne gesneden
  • 1 courgette in julienne gesneden
  • 1 ajuin in ringen gesneden
  • 1 geplet knoflookteentje
  • 2 eetl. sojaolie voor warme bereidingen
  • sap van 1 limoen
  • 1 theel. sesamolie
  • 3 cl sojasaus

Ontdoe de ananas van zijn schil en snijd het vruchtvlees in flinterdunne sneetjes.
Verdeel deze over de 4 borden en bevochtig ze met het limoensap.
Verhit de sojaolie in de wok en roerbak de kip.
Kruid met kruidenmix voor wokgerechten.
Voeg de paprika en de knoflook toe en laat 1 minuut meebakken.
Doe er de ajuin en wortel bij en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de sesamolie en de courgette toe en roerbak nogmaals 1 minuut.
Giet er de sojasaus bij en laat nog 2 minuten zachtjes sudderen.
Schik het wokgerecht op de ananas en serveer met rijst.

Tips
De kipfilet kan ook apart worden gegrild of gebakken.
Groentjes die ook nog kunnen: champignons, sojascheuten, bamboescheuten of eventueel een kant-en-klare Aziatische mix.

Bron: Lekker van bij ons, KIP lekker

Terug