Thaise knoflook-koriandersalade met kip

thaisesalade (3K)

  • 300 g gerookte kipfilet
  • 1 grote limoen
  • 800 g oosterse roerbakgroenten (met rode peper)
  • Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • 1 pak (250 g) woknoedels
  • 1 pakje (20 cl) Conimex Romige Kokosmelk
  • wokolie
  • 3 eetl. Conimex Gembersiroop

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en uit laten lekken.
Snijd de kip in reepjes.
Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
Snijd de peper (uit het groentepakket) in smalle ringen.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten en de limoenschil 2 minuten.
Voeg 12 eetlepels woksaus toe en wok nog 2 minuten.
Een beetje laten afkoelen.
Meng de kokosmelk met het limoensap, de gembersiroop en 6 eetlepels olie.
Hussel de noedels, de kip en de groenten erdoor.
Verdeel over 4 borden.
De salade kan lauwwarm of koud gegeten worden.

Op tafel
Zet gebakken uitjes, sambal manis en cassave kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de gerookte kip door hamblokjes en voeg vlak voor het eten 100 g veldsla aan de salade toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalen-dip en kokossmoothie met mango toe.

Bron: Conimex

Terug