Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en uit laten
lekken.
Meng de Quorn met 4 eetlepels teriyaki, een paar minuten laten
staan.
Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in ringen en
de shiitake in vieren (kleine kun je heel laten).
Haal de 2 buitenste grote bladen voorzichtig van de krop sla af,
was en droog ze.
Leg ze elk op een bord.
Snijd de rest van de sla in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet
worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de Quorn, met de shiitakes 3
minuten.
Neem de wok van het vuur.
Voeg 6 eetlepels teriyaki, 4 eetlepels olie, citroensap naar
smaak (ca. 2 eetlepels) en de afgekoelde noedels toe. Goed
mengen!
Hussel vervolgens de reepjes sla en lente-uitjes erdoor.
Schep de salade in de slabladeren op de borden.
Op tafel
Zet gebakken uitjes en versgehakte koriander op tafel, om naar
eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Lekker anders kan ook
Vervang de shiitake door champignons en gebruik gerookte kip in
plaats van Quorn (Quorn is al gaar en hoeft niet gemarineerd of
gebakken te worden.
Voeg bij gebruik van Quorn iets meer teriyaki aan de salade
toe.)
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase ma skoekjes met dip en toe citroensorbet
m t.