Nasi goreng met mini-saté & kroepoek Bali dip

nasi_goreng_mini_sate (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g witte rijst
  • 1 zakje Conimex Mix voor Nasi Goreng
  • 1 komkommer
  • 300 g hamlappen
  • 2 eetl. bumbu saté
  • wokolie
  • 400 g Oosterse roerbakgroenten
  • sambal manis
  • 1 pot Conimex Satésaus kecap Manis
  • 1 zak kroepoek Bali

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Meng de mix met 10 cl kokend water, tenminste 10 minuten laten staan.
Snijd de komkommer in plakken en het vlees in heel kleine stukjes (ca. 1 cm).
Meng het vlees met de bumbu en 1 eetlepel olie.
Rijg het vlees aan de cocktailprikkers (3 - 4 stukjes per stokje).
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten.
Wok de gewelde mix vervolgens 2 minuten mee.
Schep de rijst en 1 - 2 theelepels sambal erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Gril de mini-sateetjes in een grillpan rondom bruin en gaar, ca. 5 minuten.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de satésaus over 4 kommetjes en zet ze op grote borden.
Schep de nasi ernaast en leg de plakjes komkommer, de sateetjes en de kroepoek erbij.
Dip de komkommer, de sateetjes en de kroepoek in de satésaus.

Op tafel
Geef er gebakken uitjes, kecap asin en sambal manis bij.

Lekker anders kan ook
Paprika, bleekselderij en worteltjes erbij zijn ook heerlijk om in de satésaus te dippen.

Bron: Conimex

Terug