Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Meng de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met de kipfiletblokjes.
Houd kleine worteltjes heel en snijd grotere in de lengte in vieren.
Was en snijd de prei in smalle ringen.
Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes van ca. 1½ cm.
Spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kipblokjes, aardappelblokjes en worteltjes 5 minuten.
Wok 0.75 van de prei daarna 3 minuten mee. (De rest wordt op het laatst toegevoegd).
Roer de kokosmelk, 0.25 l water en de sausmix (uit het pakje) erdoor, breng het gerecht al roerende aan de
kook en laat het in ca. 15 minuten gaar worden.
Verdeel de Indiase aardappelschotel met kip over 4 kommen of borden, schep de yoghurt erbij en strooi de
rest van de prei erover.
Op tafel
Zet mango chutney, gebakken uitjes en vers gehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en
erbij te nemen.
Lekker anders kan ook
Vervang de worteltjes door snijbonen en gebruik kalkoen of magere varkensblokjes in plaats van kip.
Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes met dip en lychee-, sinaasappel- en aardbeisalade toe.