Gewokte sajoer boontjes met ham en noedels

sajoer3 (1K)

  • 800 g sperziebonen
  • 2 uien
  • 300 g hamblokjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • ketjap asin
  • 1 pak (250 g) woknoedels
  • 1 pakje (20 cl)
  • Conimex Romige Kokosmelk
  • wokolie

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Haal ondertussen de boontjes af (punten verwijderen en eventuele draden die langs de zijkanten kunnen lopen eraf trekken), halveer en was ze.
Pel en halveer de uien en snijd ze in smalle boogjes (halve ringen).
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de sperziebonen en uien 10 minuten.
Voeg de ham toe en wok deze 2 minuten mee.
Voeg de kokosmelk, 1 dl water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 3 minuten pruttelen.
Schep de afgekoelde noedels erdoor en wok nog 3 minuten.
Verdeel de gewokte sajoer boontjes met ham en noedels over 4 borden.

Op tafel
Zet sambal, seroendeng en Javaansek roepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de boontjes door gesneden spitskool en gebruik in plaats van ham gewokte spekblokjes (dat kun je doen voor de boontjes in de wok gaan, houd ze apart en voeg ze later toe).

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Bron: Conimex

Terug