Chili-gembermihoen met zomergroenten

gembermihoen (2K)
vegetarisch

  • 300 g geschrapte jonge worteltjes
  • 200 gezouten pinda s
  • 500 g geschaafde snijbonen
  • Conimex Woksaus Chili Gember
  • ketjap asin
  • 1 pak Conimex Mihoen
  • seroendeng
  • wokolie

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de worteltjes in dunne plakjes.
Hak de pinda s grof.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de wortelplakjes en snijbonen ca. 5 minuten voorzichtig gaar.
Voeg de mihoen, de grofgehakte pinda s en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) toe en roerbak voorzichtig nog 2 minuten.
Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met wat seroendeng.

Op tafel
Zet sambal en de rest van de seroendeng op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Voeg aan het gerecht 300 g stevige kort gewokte visfiletblokjes en een handje verse spinazie toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en limoenkwark toe.

Bron: Conimex

Terug