Limoennasi met ham, Chinese kool en gebakken uitjes

limoennasi_ham (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 2 limoenen
  • 600 g Chinese kool
  • wokolie
  • 300 g hamblokjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
  • ketjap manis
  • 6 eetl. gebakken uitjes
  • 4 eetl. fijngehakte koriander
  • ½ zakje kroepoek naturel

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Was en rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen uit.
Snijd de andere limoen in partjes.
Snijd de Chinese kool in smalle repen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kool en geraspte limoenschil 3 minuten.
Meng de ham, de boemboe, het limoensap en 2 eetlepels water erdoor en wok nog 3 minuten.
Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Breng op smaak met 1 - 2 eetlepels ketjap.
Roer de helft van de gebakken uitjes en de helft van de koriander erdoor.
Verdeel over 4 kommen of borden en strooi de rest van de uitjes en de koriander erover.
Breek de kroepoek en leg de stukken met de partjes limoen op de nasi.

Op tafel
Geef er lekker zoetige smaakmakers sambal manis en ketjap asin bij.

Lekker anders kan ook
Vervang Chinese kool door gemengde roerbakgroenten.

Bron: Conimex

Terug