Thaise nasi met gegrilde currybiefstuk

nasi (2K)

  • 400 g (pandan)rijst
  • 4 biefstukken (  125 g en ca. 2 cm dik)
  • 800 g snijbonen
  • 1 bakje boemboe voor rode curry
  • wokolie
  • 1 pakje boemboe voor Thaise nasi
  • gebakken uitjes

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
Bestrijk de biefstukken met de boemboe en laat ze ca. 10 minuten marineren.
Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd ze in stukjes.
Meng in een kom de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie en de snijbonen.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de gemarineerde snijbonen ca. 5 minuten.
Schep dan de rijst en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Strijk met een mes overtollige boemboe van de biefstukken.
Gril de biefstukken op of onder een hete grill of in een grillpan aan beide kanten bruin.
Naar keuze rood: 1½ - 2 minuten aan elke kant, rosé: 2 - 3 minuten aan elke kant of doorbakken: 3 - 4 minuten aan elke kant.
Bestrijk ze eventueel tussendoor met nog wat van de boemboe.
Schep de Thaise nasi op borden, leg de gegrilde biefstuk ernaast en strooi de gebakken uitjes er royaal over.

Op tafel
Zet sojasaus, mango chutney en atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de biefstuk door (kalfs)ribeye.
Vervang de boemboe door teriyaki.
Bestrooi de biefstuk met geroosterde sesamzaadjes of seroendeng.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf salade met gebakken Thaise mosselen en toe ananassalade en verse munt met vanille-ijs.

Bron: Conimex

Terug