Tjap Tjoy met kip en kastanjechampignons

tjap_tjoi (1K)

  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 paprika's
  • 6 lente-uitjes
  • Conimex Woksaus Five Spice
  • wokolie
  • 400 g kipfilet
  • ½ zak (250 g) mie (nestjes)

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Maak ondertussen de champignons schoon en halveer ze.
Was de paprika´s, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
Was en snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van ca. 2 cm.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes en de paprikastukjes ca. 5 minuten.
Voeg de champignons en de lente-ui toe en wok deze ca. 3 minuten mee.
Voeg de mie en naar smaak de woksaus (ca. 10 eetlepels) toe en roerbak nog 1 minuut.
Schep de tjap tjoy in diepe borden of kommen.

Op tafel
Zet dojasaus en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Gebruik in plaats van kipfilet vleesreepjes of tofu wokreepjes.
Voeg met de mie nog 100 g taugé toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en toe Rijst-kokosdessert met rode vruchten.

Bron: Conimex

Terug