Nasi speciaal met gember en lente-ui, vleesreepjes & kecap manis

nasi_speciaal_gember (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g witte rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
  • 50 g verse gember
  • 1 bosje lente-uitjes
  • wokolie
  • 300 g vleesreepjes
  • 500 g nasigroenten
  • 3 eetl. kecap manis
  • ¼ zak kroepoek saté

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Schil en rasp de gember.
Snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes met de gember 3 minuten.
Voeg de nasigroenten, de groentemix uit het pakje en 10 cl water toe en wok nog 5 minuten.
Schep de rijst, de helft van de lente-uitjes, de kruidenmix uit het pakje en de kecap erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Verdeel de nasi over 4 kommen of borden.
Verkruimel de kroepoek erover en strooi de rest van de lente-uitjes erop.

Op tafel
Geef er alsmaakmakers sambal manis en seroendeng bij.

Lekker anders kan ook
Voeg voor extra pittige nasi een kleingesneden rode peper met het vlees aan de wok toe.

Bron: Conimex

Terug