Bami goreng met gehakt, spitskool & sambal badjak

bami_goreng_gehakt (2K)

  • ½ zak (250 g) mie nestjes
  • 1 zakje Conimex Mix voor Bahmi Goreng
  • 1 spitskool
  • wokolie
  • 400 g gehakt
  • 1 eetl. sambal badjak
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 6 eetl. gebakken uitjes

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Meng ondertussen de mix met 10 cl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Snijd ondertussen de kool in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak het gehakt en de kool 5 minuten.
Roer de gewelde mix erdoor.
Voeg de sambal, de ketjap en de mie toe en warm goed door.
Verdeel de bahmi over 4 grote borden en bestrooi met de gebakken uitjes.

Op tafel
Geef er smaakmakers als seroendeng en kroepoek naturel bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de spitskool door Chinese kool of paksoi.

Bron: Conimex

Terug