Loempia met gekruide oosterse groenten en ham

loempia_groenten (3K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • olie om te bakken en te frituren
  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • 50 g maïszetmeel
  • 1 zakje Conimex Mix voor Bami Goreng
  • 500 g bamigroenten
  • 2 theel. sambal oelek
  • 200 g hamreepjes

Verhit een flinke laag olie in de frituurpan of wok tot 180º C.
Klop de eieren los.
Zeef de bloem en de maizena in een kom, voeg de helft van het losgeklopte ei, 40 cl koud water en eventueel wat zout toe.
Roer tot een glad beslag.
Verhit een klein scheutje olie in een grote koekenpan.
Giet een flinke sauslepel beslag in de pan, laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen.
Bak de flensjes aan beide kanten lichtbruin.
Wel ondertussen de mix 10 minuten in 5 cl heet water.
Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok hierin de groenten met de sambal 5 minuten.
Voeg de gewelde groentekruidenmix en de hamreepjes toe, wok alles 2 minuten.
Leg in het midden van elk flensje 2 - 3 eetlepels van het groentemengsel.
Vouw de flensjes om de vulling en plak de randen dicht met wat van het losgeklopte ei.
Bak de loempia’s in frituurpan of wok, in een paar minuten, rondom goudbruin en knapperig.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer met een dipsausje van 5 cl kecap manis, 2 theelepels sambal oelek, 1 eetlepel gembersiroop en 1/2 eetlepel azijn.

Bron: Conimex

Terug