Kruidige noedels met krokante tofureepjes

noedels3 (2K)

vegetarisch, voor twee personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g gebroken verse sperzieboontjes
  • Conimex Woksaus Chili Gember
  • 1 pakje SoFine Tofu Wokreepjes fris kruidig
  • 1 bakje (40 g) alfalfa
  • ½ pak (125 g) woknoedels
  • wokolie

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of kecap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de sperzieboontjes 8 minuten.
Voeg de noedels en naar smaak de woksaus (ca. 5 eetlepels) toe en wok nog 1 minuut.
Haal de noedels uit de wok en houd ze warm.
Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur.
Laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de tofureepjes krokant.
Schep de noedels in diepe borden of kommen en bestrooi met de alfalfa.

Lekker anders kan ook
Vervang de wokreepjes fris kruidig door wokreepjes mild pikant of in kecapmarinade gemarineerde reepjes kipfilet of hamlapjes.
Vervang de helft van de sperzieboontjes door in plakjes gesneden wortel.

Op tafel
Zet kroepoek cassave en acar op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug