Sambal goreng bonen

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. sambal oelek
  • ½ theel. laos
  • 1 prei
  • 100 g taugé
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 theel. citroensap
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • 1 groot blik bruine bonen

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Maak in een vijzel of in de keukenmachine een mengsel van de ui, de knoflook, de sambal, de laos en wat zout.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Was de taugé.
Verwarm de olie en fruit hierin het kruidenmengsel enkele minuten zacht.
Voeg de tomatenpuree, de bouillon, het citroensap, de basterdsuiker en de kokos toe en breng dit aan de kook.
Doe de prei en de uitgelekte bruine bonen in de saus en warm het geheel goed door.
Warm op het laatst de taugé even mee.

Menusuggestie
Lekker met atjar tjampoer.

Bron: Voedingscentrum

Terug