Sambal goreng bonen

Sambal goreng bonen

voor 2 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • ½ komkommer
  • bieslook
  • citroensap
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • ½ theel. laos
  • 1 prei
  • 100 g taugé
  • 1 eetl. olie
  • 200 g tomatenblokjes zonder zout
  • 2 theel. bruine basterdsuiker
  • 1 groot blik bruine bonen

Was het stuk komkommer en halveer het in de lengte.
Snijd de komkommer in plakken.
Was de bieslook en knip het klein.
Maak de komkommer op smaak met bieslook en citroensap.
Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
Maak de peper schoon.
Verwijder de pitjes en zaadlijsten voor een deel.
Snijd de peper in stukjes.
Maak in een vijzel of in de keukenmachine een mengsel van de ui, knoflook, stukjes peper en laos.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Was de taugé.
Verwarm de olie en fruit hierin het kruidenmengsel enkele minuten zacht.
Voeg de tomatenblokjes, wat citroensap en de basterdsuiker toe en breng dit aan de kook.
Spoel de bruine bonen af in een vergiet.
Doe de prei en de uitgelekte bruine bonen in de saus en warm het geheel goed door.
Warm op het laatst de taugé even mee.
Serveer de komkommersalade erbij.

Menusuggestie
Lekker met acar campoer.

Taugé over?

Bron: Voedingscentrum

Terug