Lenteschotel met nasi/bamivlees

  • 250 g nasi/bamivlees
  • snufje peper (versgemalen)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 1 wortel (in blokjes)
  • 1 kleine courgette (in blokjes)
  • 1 potje mais
  • ½ theel. tijm
  • 1½ dl bouillon
  • 1½ dl room
  • snufje zeezout
  • 1 eetl. maizena

Bestrooi het vlees met peper.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin het vlees in ca. 8 minuten goudbruin en gaar.
Neem het vlees uit de pan en verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan.
Fruit de ui en wortel ca. 5 minuten in de olie.
Voeg de courgette aan het uienmengsel toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
Voeg de maïs en tijm aan de courgette toe.
Schenk vervolgens de bouillon en room bij de courgette.
Breng het gerecht aan de kook en laat het gerecht ca. 15 minuten op zacht vuur sudderen.
Schep het vlees erbij en laat het ca. 5 minuten meewarmen.
Breng het gerecht op smaak met zout en bind het met maizena.
Lekker met notenrijst.

Bron: Odin recepten

Terug