Gewokte Indiase champignons met spekjes

champignons (2K)

  • 800 g champignons
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 bakje Conimex Kruidenpasta voor Korma Bloemkool
  • 1 dl volle yoghurt
  • 2 eetl. fijngehakte koriander
  • 1 zak Conimex Indiase Pappadums
  • 400 g witte rijst
  • wokolie

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Maak ondertussen de champignons schoon.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een klein scheutje olie toe en roerbak de spekblokjes en de champignons ca. 5 minuten.
Voeg de boemboe toe en roerbak 3 minuten.
Voeg 2 dl water en de yoghurt toe en laat het geheel nog even pruttelen.
Schep de warme rijst in diepe borden of kommen.
Verdeel de Indiase champignons erover, bestrooi met de koriander.
Geef de pappadums er apart bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de champignons door kastanjechampignons of door shiitake-paddestoelen.
Vervang de spekblokjes door wokreepjes tofu, quorn of gerookte kipfilet (pas met de yoghurt toevoegen).

Op tafel
Zet mango chutney en gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug