Sambar masala

  • 2 eetl. olie
  • 3 eetl. koriander zaden
  • 5 cm kaneel
  • snufje asafoetida - duivelsdrek,
    is de prachtige Nederlandse naam voor dit onwelriekende goedje
  • kwart theel. fenegriekzaden
  • spaanse pepertjes naar wens (in het originele recept zijn dat 3 eetl., maar dat zou ik niet proberen
  • 7 tot 8 - pepertjes
  • 2 eetl. chana dal
  • 4 eetl. ongezoete gedroogde kokos
  • 15 tot 20 kerrieblaadjes

Verhit 1 eetlepel olie in de pan.
Doe daarin korianderzaden, kaneel, asafoetida en fenegriek, tot het geroosterd is.
Niet zwart.
Minuutje, maximaal.
Doe in een apart schaaltje.
Dan de rode pepertjes in dezelfde pan roosteren.
Ook in de schaal.
Resterende eetlepel olie in de pan.
Rooster chana dal tot ze rood verkleuren.
Doe in de kom.
Doe dan kokos en kerriebladeren in de pan.
Rooster tot kokos lichtbruin kleurt.
In de kom.
Specerijen af laten koelen, en met de koffiemolen vermalen.
Het mengsel moet tamelijk grof blijven.

Sterre

Terug