Dahl van rode linzen in lapsang souchong

  • 1 liter water
  • 3 eetl. lapsang souchong thee, los
  • 1 eetl. plantaardige olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 knoflookteentjes uit de knijper
  • 200 g rode linzen
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 volle theel. gemalen komijn
  • stukje santen, grof gehakt
  • 4 eetl. fijngehakte koriander
  • 4 koriandertakjes
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • eventueel: 1 rawit, fijngehakt
  • papadams
  • arachideolie

Breng het water in een ruime pan aan de kook, voeg de thee toe en laat het met deksel op de pan vijf zachtjes minuten koken.
Zeef en giet in een kom.
Verhit de olie en fruit ui en knoflook.
Voeg de linzen toe, roerbak ze kort.
Verkruimel de bouillonblokjes en voeg die toe met de thee, santen en komijn.
Deksel op de pan en op zacht vuur 20 minuten koken.
Doe het vuur uit en roer de fijngehakte koriander erdoor.
Dien op met de kokos en garneer met een koriandertakje.
Frituur intussen poppadoms (papadams) in een laagje neutrale olie tot ze opbollen en goudkleuren.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Maak de dahl eventueel pittiger met 1 rood of groen fijngehakte rawit, hete peper.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug