Japanse kalfsoesters

kalfsoester3 (2K)

  • 4 kalfsoesters
  • 2 dl sojasaus
  • 3 cm gember (verse, geraspt)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 theel. sambal
  • 1 theel. bruine basterdsuiker
  • 2 eetl. roerbakolie
  • 1½ dl kalfsfond (pot)
  • 2 bosuitjes (fijngesneden)
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 3 eetl. koriander

Meng de sojasaus met de gember, de knoflook, de sambal en de suiker.
Leg de kalfsoesters in een schaal en giet de marinade erover.
Wentel ze om en laat afgedekt de marinade in de koelkast intrekken.
Neem de kalfsoesters uit de marinade en dep ze droog.
Houd de marinade apart.
Verhit wat wokolie in een grillpan en grill de kalfsoesters aan beide kanten ± 3 minuten.
Giet intussen de marinade in een kleine steelpan en giet er de bouillon bij.
Breng het geheel aan de kook.
Laat het tot de helft inkoken.
Voeg halverwege de bosuitjes toe.
Giet de saus over de kalfsoesters en bestrooi het geheel tenslotte met sesamzaad en koriander.
Lekker met roergebakken peultjes met rode paprika en pandanrijst.

Bijzonderheden over kalfsoester
Schroei het vlees snel dicht zodat de vleessappen opgesloten blijven.

Smaakidee
Peper
Sereh

Wist u dat...
Alle soorten paddestoelen prima samengaan met bakvlees, zoals entrecote, oester, schnitzel, haas en biefstuk?

Bron: Vlees.nl

Terug