Chinese rijst met ham en doperwtjes

chineserijst (2K)

  • 2 paprika´s
  • 600 g doperwtjes (diepvries)
  • 150 g hamreepjes
  • 4 eetl. fijngeknipte bieslook
  • 400 g witte rijst
  • wokolie
  • oestersaus
  • sambal manis

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Laat de rijst zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen.
Was en halveer ondertussen de paprika´s en snijd ze in stukjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de paprikastukjes en de doperwtjes ca. 5 minuten.
Voeg de koude rijst en de hamreepjes toe en roerbak nog 1 minuut.
Schep de Chinese rijst in diepe borden of kommen.
Ieder voegt aan tafel oestersaus, sambal manis en bieslook naar smaak toe.

Op tafel

Breng de Chinese rijst met ham en doperwtjes aan tafel verder op smaak met oestersaus, sambal manis en fijngeknipte verse bieslook.

Lekker anders kan ook

Gebruik in plaats van hamreepjes in stukjes gesneden gerookte kipfilet of uitgebakken spekblokjes.
Vervang 1 paprika eventueel door 1 kleine prei in ringen gesneden.

Zet een compleet menu op tafel

Lekker vooraf Gebakken visballetjes met sweet-chilikoriandersaus en toe Aziatische vla-flip.

Bron: Conimex

Terug