Koreaanse gegrilde filetlapjes in sla

filetlapje2 (2K)

  • 8 dunne varkensfiletlapjes á 50 g
  • 3 eetl. olie
  • 1 eetl. citroensap
  • ½ eetl. honing
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 theel. sambal
  • ½ theel. djinten
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 1 krop sla
  • 200 g plakrijst

Roer in een kom de olie, citroensap, honing, sojasaus,sambal, djinten en peper tot een marinade.
Schep het vlees door de marinade en laat het vlees afgedekt 1 uur in de koelkast staan.
Neem het vlees ca. 15 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen.
Snijd de komkommer en lente-uitjes in kleine stukjes en meng door elkaar.
Was de slabladen en dep droog.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Rooster het vlees op de BBQ aan beide zijden goudbruin en gaar in ca. 10 minuten.
Breng de varkensfiletlapjes op smaak met zout.
Schep wat rijst, komkommersalsa in een slablad.
Leg een filetlapje erop en rol op.

Bron: Vlees.nl

Terug