Sajoer gemengde boontjes met gehaktkoekjes en rijst

  • 400 g gehakt, half om half
  • 1 citroen
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • sambal manis
  • 400 g witte rijst
  • wokolie
  • 200 g gebroken sperzieboontjes
  • 200 g snijboontjes
  • 200 g doperwtjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes

Meng het gehakt in een kom met de rasp van de citroen, de geraspte kokos, 1 theelepel sambal manis, 2 eetlepel wokolie en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
Vorm er met natte handen 8 platte koekjes van.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak hierin de groenten ca. 3 minuten.
Voeg de boemboe voor sajoer boontjes en 20 cl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
Verhit een scheutje wokolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktkoekjes in ca. 8 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Verdeel de rijst en de sajoerboontjes over 4 grote borden.
Leg de warme gehaktkoekjes erbij.

Op tafel
Geef er als smaakmaker kroepoek sweet chili bij.

Lekker anders kan ook
Vervang het gehakt door kipgehakt of visgehakt: pureer met de staafmixer of in de keukenmachine 400 g kipfilet of stevig wit visfilet fijn.

Bron: Conimex

Terug