Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei

varkenshaas (2K)

voor 2 personen
  • 250 g varkenshaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein stukje rode peper (hoe
  • meer, hoe pikanter het gerecht)
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 2 eetl. fijngehakte basilicum (vers of diepvries)
  • 200 g geschaafde snijbonen
  • 150 g gesneden prei
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 dl slagroom of dikke kokosmelk
  • zout
  • peper

Snijd het vlees in blokjes van ca. 1½ cm.
Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, de knoflook en rode peper 2 minuten.
Voeg de basilicum en een snufje zout toe.
Schep het mengsel uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de pan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, de blokjes vlees 2 minuten op een hoog vuur.
Voeg de snijbonen en prei toe en roerbak ze 5 minuten mee.
Roer het citroensap, het knoflookmengsel en de slagroom of kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Lekker met mihoen.

Bron: Vlees.nl

Terug